Τεχνοτροπίες Βαψίματος με ειδικά ρολό

Η απλούστερη μορφή τεχνοτροπίας, ιδανική γιαερασιτέχνες και η πιο …ακίνδυνη σε ό,τι αφορά τα “απρόβλεπτα” του αποτελέσματος.

Εκτός από όλα τα απαραίτητα για το αρχικό βάψιμο του τοίχου σε όποια απόχρωση θέλετε, θα χρειαστείτε επιπλέον ένα ειδικό ρολό.   

Θα τα βρείτε σε μεγάλα χρωματοπωλεία ή και πολυκαταστήματα με παρόμοια είδη.
Τα απλά ρολό τεχνοτροπίας  (από σφουγγάρι, λάστιχο ή πετσί) υπάρχουν σε πολλά διαφορετικά μεγέθη και σχέδια(σχήματα, ακαθόριστες γραμμώσεις κλπ) να είστε όμως προετοιμασμένοι ότι το κόστος των ρολό μειδιαίτερα σχέδια, όχι αυτά που απλώς δημιουργούν πάνω στον τοίχο σχήματα με μπογιά, είναι αρκετά μεγαλύτερο σε σχέση με τα απλά ρολό βαψίματος.

Δουλεύοντας με ρολό τεχνοτροπίας αρχικά, βάφετε τον τοίχο μ΄ένα απλό ρολό, σε όποιο χρώμα έχετε επιλέξει και με όσα χέρια απαιτούνται ώστε να έχετε ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα.
Αφού ο τοίχος στεγνώσει εντελώς, περνάτε μια δεύτερη απόχρωση μπογιάς με το ειδικό ρολό και με κινήσεις κάθετες, οριζόντιες ή διαγώνιες, ανάλογα τι απαιτεί το σχέδιο του ρολό ου έχετε επιλέξει.

Τελευταίας …”τεχνολογίας”επίτευγμα τα ειδικά τρισδιάστατα διπλά ρολό, που με απλή μπογιά χωρίςτην χρήση ζελέ, glaze ή άλλου πρόσθετου υλικού, “ζωγραφίζουν” περίτεχνα σχέδια στους τοίχους σας, με εξαιρετική λεπτομέρεια δίνοντας τους μορφή  σαν πραγματικά να είχαν επενδυθεί με ταπετσαρία ή να έχουν ζωγραφιστεί.
Βασικό χαρακτηριστικόκαι ευκολία τους ηελεγχόμενη ποσότηταμπογιάς που χρησιμοποιούν για τηναποτύπωση των σχεδίων, αφού δεν βουτάτε ολόκληρο το ρολό στην μπογιά, όπως συμβαίνει στα απλά ρολό τεχνοτροπίας, αλλάτροφοδούνται αυτόματα από το ενσωματωμένο απλό ρολό που συνοδεύει τον μηχανισμό τους με όποιο χρώμα μπογιάς έχετε επιλέξει.
Αρκετά …τσιμπημένα σε τιμή αλλά όχι τόσο που να τα καθιστούν απαγορευτικά, αναλογικά με το ιδιαίτερα εντυπωσιακό τους αποτέλεσμα, ενώ εκτός από τοίχους μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε κάθε είδους επιφάνεια, ακόμη και ύφασμα,  με την χρήση φυσικά των αντίστοιχα κατάλληλων χρωμάτων.

 

Πηγή: http://www.soulouposeto.gr